Header website 20162

De site is nu gesloten ivm migratie naar een nieuwe site.

Windvlaag: 24 januari bijeenkomst start cooperatie Hardinxveld-Giessendam

Geplaatst op 15-05-2017  -  Categorie: Algemeen
Dag Windvogelleden in Hardinxveld-Giessendam,

 

Drechtse Wind, De Windvogel, Rescoop en Greenchoice zijn  al een aantal jaren bezig om windprojecten van en door burgers tot stand te brengen. Naar onze idee is de betrokkenheid van burgers bij de realisatie van windenergie cruciaal.

 

Binnen  de gemeente Hardinxveld-Giessendam zouden wij ook graag willen helpen met het opstarten van een burgerinitiatief/coöperatie. Dat doen wij vanuit twee gedachten:

 

-        Wij denken dat er nog mogelijkheden zijn voor een burger windproject in uw gemeente

-        Wij denken dat juist een burger coöperatie het aangewezen middel is om een dergelijk project tot stand te brengen.

 

Om daar de mogelijkheden voor te verkennen willen wij u graag uitnodigen om aanwezig te zijn bij een bijeenkomst, die wij in organiseren op

 

24 januari om 20.00 uur (inloop vanaf kwart voor acht)

In zalencentrum De Parel, Talmastraat 9, 3371 VG Hardinxveld-Giessendam

 

Tijdens die bijeenkomst willen wij ons idee toelichten en met u van gedachten wisselen over de mogelijkheden van een burgerinitiatief in uw gemeente. Uiteraard zullen we ook de ins en outs van windenergie bespreken. Het uiteindelijke doel van ons is de tot stand komen van een  zelfstandige coöperatie in Hardinxveld-Giessendam of een lokale afdeling van een bestaande coöperatie, die zich manifesteert op het gebied van duurzame energie in het algemeen en windenergie in het bijzonder.

 

Globaal stellen wij ons een programma voor dat bestaat uit de volgende elementen

-        Toelichten van het idee

-        Aspecten van windenergie bespreken

-        Verkenning van de mogelijkheden van een coöperatie

 

Uiteraard kunnen we ook andere zaken bespreken indien daar behoefte aan is.

Wij nodigen voor deze bijeenkomst alleen mensen uit van Milieudefensie, De Windvogel en Greenchoice. Wij  zullen er ook geen publiciteit rondom organiseren. Eerst willen we kijken of er een basis is voor ons initiatief. Daarom willen we met een kleinere groep de mogelijkheden bespreken.

 

Wilt u even laten weten als u komt of als u verhinderd bent maar wel in ons initiatief bent geïnteresseerd aan willy@drechtsewind.nl.  Kent u iemand in uw omgeving ,die geïnteresseerd is om mee te doen, neem hem of haar gerust mee.

 

Wij hopen u  te ontmoeten

Namens Drechtse Wind

Ondersteunt door Rescoop, Milieudefensie Drechtsteden, De Windvogel en Greenchoice,

 

Met vriendelijke groet,

 

Willy Verbakel

 

\"Logo-De-Windvogel-rond\"

\"drechtse